Nieuw – Speech Productivity, dé handige toevoeging op Dragon spraakherkenning

AVT Blog Speech Productivity de uitbreiding voor Dragon Professional

Turbo-charge uw Dragon met de aanvullende functies van Speech Productivity: SP NL.
In sommige situaties voldoet Dragon Professional niet aan alle wensen voor wat betreft het dicteren in specifieke applicaties. dit komt omdat de programma’s dan niet goed “samenwerken” met Dragon en direct tekst invoer van Dragon accepteren. Door gebruik te maken van de Speech Productivity uitbreiding SP NL krijgt u veel meer controle over de tekst die u dicteert en het overzetten naar de applicatie waar u de tekst in wil zetten.

Het standaard Dragon Dicteervenster

Iedereen die met Dragon dicteert heeft wel eens het dicteervenster gezien. Het pop-up-schermpje dat naar voren komt als je dicteert zonder dat de cursor in een applicatie staat waar Dragon de tekst kan plaatsen. Misschien werkt u wel veel vakermet het dicteervenster omdat de applicatie – of de omgeving zoals Citrix of Windows Remote Desktop –  het niet toelaat om met Full-Text-Control te dicteren (lees ook het blog over Full-Text-Control).

AVT Blog: Dragon dicteervenster
Het standaard Dragon dicteervenster

Helaas is het standaard dicteervenster van Dragon langzaam, het duurt relatief lang voordat het venster verschijnt en het komt voor dat je de gedicteerd tekst in het dicteervenster kwijt raakt als je per ongeluk het venster sluit. Daarom hebben we een heel mooi alternatief aan ons assortiment toegevoegd: de Speech Productivity toolkit SP NL voor Dragon Professional.

 

De SpeechProductivity – Dicteervensters

De snelle SP Dicteervensters zijn een begrip geworden onder Dragon gebruikers. Ze zijn niet alleen veel uitgebreider dan het standaard Dragon dicteervenster, ze zijn zelfs veel beter leesbaar. De SP Dicteervensters zijn daarnaast veel veiliger. De inhoud wordt altijd op het klembord opgeslagen, dus mocht u het venster per ongeluk sluiten dan is er niets aan de hand. Hetzelfde geldt voor tekst die u zojuist heeft overgezet naar uw applicatie.

In tegenstelling tot het standaard Dragon dicteervenster is het SP Dicteervenster een opzichzelfstaande applicatie, volledig onafhankelijk van Dragon. Dat heeft als groot voordeel dat wanneer Dragon onverhoopt vastloopt, het SP Dicteervenster open blijft staan en uw tekst niet verloren gaat. U start Dragon weer opnieuw op en werkt verder in het SP Dicteervenster.

AVT Blog het SpeechProductivity Auto Box dicteervenster
Het Speech Productivity AutoBox dicteervenster

SP NL – Auto Box dicteervenster

Ook in de SP NL toolkit: Auto Box. Dit razendsnelle dicteervenster combineert automatisch tekst overzetten (auto-transfers) met volledige Select-and-Say functionaliteit.  Auto Box is het innovatieve, zeer snel ladende dicteervenster met automatische tekstoverzetting. U kunt kiezen uit actieve modus (grijs) voor auto-detectie van nieuwe vensters en passieve modus (blauw).

Dicteert u veel via het dicteervenster en moet u herhaald de tekst overzetten met de muis of het Dragon commando [tekst overzetten] en steeds het dicteervenster weer oproepen? Dan is Auto Box de ideale dicteerbox voor u! Het overzetten van uw tekst gebeurt bij gebruik van Auto Box automatisch.

U dicteert uw tekst in Auto Box en nadat u één van de volgende drie leestekens heeft gedetecteerd: “.”,”!”,”?” wordt de tekst direct overgezet op de plaats waar de cursor oorspronkelijk stond, bijvoorbeeld in een invulveld van een patiëntendossier. Aangezien u deze leestekens toch al aan het eind van elke regel dicteert, gebruikt Auto Box deze als “trigger” om uw tekst automatisch over te zetten naar de doelapplicatie. Wanneer u geen van deze leestekens gebruikt, kunt u uw tekst alsnog overzetten met de knoppen “Zet Over” (tekst overzetten en sluiten) of “Transporteer” (overzetten en automatisch heropenen van de box). Desgewenst blijft Auto Box openstaan en hoeft u niet steeds het dicteervenster op te roepen om weer nieuwe tekst te dicteren.

Uiteraard geeft Auto Box u ook de kans om uw teksten effectief te corrigeren alvorens deze worden overgezet. Dit heet full Select-and-Say control. Een absolute “must” voor Dragon gebruikers! Het scheelt talloze (moeizame) correcties achteraf.

 

AVT Blog Het SpeechProductivity uitgebreide dicteervenster
Het Speech Productivity uitgebreide dicteervenster

SP NL – Het uitgebreide dicteervenster

Het snel-ladende Geavanceerd Dicteervenster is geschikt voor het dicteren van langere teksten in spraakonvriendelijke programma’s. Het ondersteunt verschillende soorten tekstopmaak. Je kunt tekst vet maken, cursiveren en onderstrepen. Het lettertype en formaat veranderen, tekst uitlijnen, foto’s invoegen et cetera. Natuurlijk ondersteunt dit venster ook Dragon AutoText commando’s (eigen opdrachten).

Voor zowel Auto Box als het Geavanceerd Dicteervenster geldt de bekende en gewaardeerde Speech Productivity veiligheid. Als u het venster per ongeluk sluit, dan staat de inhoud altijd (tijdelijk) nog op het klembord. Hetzelfde geldt voor tekst die u wilde overzetten maar die misschien een enkele keer de doelapplicatie niet bereikt. Zegt dan simpelweg “plak dat” om uw tekst alsnog in de doelapplicatie te zetten.

 

En er is nog meer …

Bij de Speech Productivity tools krijg je ook nog een aantal andere handige extra utilities om efficienter te werken met de Dragon spraakherkenning. Slimme functies om teksten te zoeken en vervangen, vervanging van het Dragon muisraster door een handig knoppenraster. Zoeken op internet en wijzigingen maken in de zoekterm in de adresbalk van uw browser. Verplaats snel met een commando uw actieve venster naar een andere plaats op het scherm. Lees verder voor uitleg over deze extra tools.

 

SP NL – Knoppenraster (verbeterd muisraster)

Dit eenvoudige maar zeer effectieve Knoppenraster geeft u de mogelijkheid, met uw stem het muispijltje geheel “Handsfree” direct op een van de 399 locaties op het scherm te plaatsen. Heeft u daarna nog meer precisie nodig, dan zijn daarvoor handige stemcommando’s toegevoegd. U kunt vervolgens een linker- of rechter- “voice” muisklik uitvoeren.

Met dit raster bent u veel eerder op de plek maar u zijn wilt in vergelijking tot het standaard Dragon muisraster (dat meestal meerdere stappen vergt om de cursor op de juiste plaats te krijgen). Bijzonder makkelijk om bijvoorbeeld snel tekstvelden en menu’s in al uw applicaties te bereiken.

 

AVT Blog Het SpeechProductivity knoppenraster
Speech Productivity SP NL – knoppenraster

 

SP NL – Zoeken

AVT Blog Het SpeechProductivity browser uitgebreid zoeken
Speech Productivity SP NL – uitgebreid zoeken

SP Zoeken is een snel ladend zoekvenster met volledige Select-and-Say functionaliteit. Het heeft ondersteuning voor zes bekende browsers. U kunt uw zoekopdracht dicteren en zo nodig corrigeren. De webbrowser opent automatisch met uw zoekresultaten. Makkelijker kan het niet!

De meeste internet browsers zijn niet bepaald “Dragon-vriendelijk”. Via de Dragon web extensie kun je links aanklikken met de stem, maar daar blijft het meestal bij. Dicteren en vooral corrigeren in de adresbalk met volledige Select-and-Say functionaliteit werkt vaak niet. SP Zoeken biedt een eenvoudige oplossing.

 

SP NL – Corrigeer & Verwijder

AVT Blog Het SpeechProductivity browser adresbalk snelcorrectie
Speech Productivity SP NL – corrigeer en verwijder

Dit onderdeel is de ideale aanvulling voor SP Zoeken. Met deze module kunt u woorden direct corrigeren en verwijderen in de spraakonvriendelijke adresbalk van Firefox, Chrome en Microsoft Edge. Zeg simpelweg “Corrigeer” gevolgd door het woord dat u wilt corrigeren.
U hoeft vervolgens alleen maar het nieuwe woord te zeggen en het wordt automatisch veranderd in de applicatie waar de cursor staat. U kunt ook direct woorden verwijderen. Zeg “Verwijder” gevolgd door het woord dat u wilt verwijderen.

 

 

 

SP NL – Snelcorrectie

AVT Blog Het SpeechProductivity snelcorrectie venster
Speech Productivity SP NL – snelcorrectievenster

Met Dragon is het niet mogelijk om in één keer meerdere verschijningen van hetzelfde woord te verwijderen, te  zoeken of te corrigeren. Met SP Snelcorrectie kan dit wel!
U kunt ook afzonderlijke letters en leestekens vervangen. Deze bijzonder handige module maakt het ook mogelijk, onnodige spaties uit uw tekst te verwijderen. Bijna elke langere gedicteerde tekst bevat een of meerdere dubbele spaties. Die verwijdert u met SP Snelcorrectie gewoon allemaal in één keer!