Een interview of vergadering uitwerken met Dragon spraakherkenning

AVT kan voor u de opname van een vergadering of interview uitwerken met spraakherkenning

Is de transcriptie van een interview of vergadering middels spraakherkenning mogelijk?

Er worden wereldwijd duizenden vergaderingen en interviews opgenomen. Het uitwerken van de geluidsopname naar een tekst(document) door middel van typen noemt men transcriptie.

U zou kunnen denken dat , nu er zulke goede spraakherkenningssoftware bestaat voor het omzetten van spraak-naar-tekst, ook wel een opname van een interview of vergadering door de spraakherkenning zou kunnen worden uitgetypt. Helaas… de techniek van de Dragon spraakherkenningssoftware is nog niet zo ver dat deze verschillende stemmen kan herkennen en “gesproken” teksten kan omzetten naar “getypte tekst”. Dragon Spraakherkenning kan wel zeer goed is als hulpmiddel bij het uitwerken worden gebruikt om het typen tot een minimum te beperken. Verderop leest u hoe dat werkt.

 

AMBERSCRIPT, de beste on-line service voor het automatisch uitwerken van interviews

Een-interview-laten-uitwerken-via-spraakherkenning-gebruik-AmberscriptDe ontwikkelingen op het gebied van spraakherkenning gaan steeds harder. Verschillende bedrijven bedenken oplossingen voor het omzetten opnames van interviews of lezingen naar een tekstdocument. Voor het omzetten van spraak naar tekst in het Nederlands is er gedegen kennis nodig van de Nederlandse taal.  Een van de partijen die zich hier in specialiseert is AmberScript. AmberScript ontwikkelde een zeer goede tool om uw opnames van interviews en gesprekken om te zetten naar tekst.

Probeer zelf AmberScript voor het uitwerken van opgenomen gesprekken en continue spraak. Lees hier ons Blog met uitleg hoe AmberScript werkt en de mogelijkheid om AmberScript gratis zelf uit te proberen. Met AmberScript worden uw opnames door de eigen ontwikkelde spraakherkenning omgezet naar tekst en met de handige editor kunt u de tekst gemakkelijk vergelijken met de opname en verder aanpassen en bewerken. Lees hier verder >>>

 

Wilt u zelf aan de slag met de Dragon spraakherkenning

AVT Levert ook de Nuance Dragon Professional Individual v15 spraakherkenningssoftware

De Dragon spraakherkenningssoftware is geoptimaliseerd voor het omzetten van “gedicteerde” tekst van één spreker. Dragon wordt, door er veel mee te werken, geoptimaliseerd om één persoon, die de teksten dicteert, goed te kunnen verstaan. Bij een interview wordt er door twee of meerdere mensen – soms ook wel door elkaar- gesproken. Dragon kan stemmen niet van elkaar onderscheiden en de “gesproken” teksten niet herkennen.
Voor een optimale herkenning moeten teksten worden “gedicteerd” de spreker houdt er dan rekening mee dat de tekst moet worden “verstaan” door de spraakherkenningssoftware. Dat kun je niet van de spreker verwachten bij een interview, vergadering of (telefoon)gesprek.

 

Maar u kunt zich wel veel tijd en moeite besparen als u de opname zelf wil uittypen

U kunt enorme tijdswinst behalen door in plaats van zelf de tekst in te typen deze na te spreken en door de Dragon spraakherkenningssoftware te laten typen. Dit gaat niet alleen sneller omdat dicteren sneller is dan typen maar ook omdat u u veel langer achter elkaar kunt dicteren dan typen.

 

Hoe goed is de Dragon spraakherkenning – test het zelf!

Probeert u het eens. Dicteer de tekst die u hoort in uw opname in een goede USB microfoon die u aansluit aan uw pc en en laat Dragon uw stem omzetten naar tekst.
Heeft u een opname zelf ingesproken of een opname van iemand anders die een tekst dicteert (in MP3, WAV, M4A, WMA, DSS, DS2 -formaat) en wilt u Dragon Professional spraakherkenning het laten omzetten?
U kunt de testversie van Dragon 15 Professional Individual gratis bestellen. Met deze versie kunt u alles doen dat de betaalde versie ook kan, echter met de beperking dat u de Dragon spraakherkenningssoftware maximaal vijf keer kunt opstarten. Klik hier om uw gratis testversie te bestellen.

 

De spraakherkenningssoftware ‘luistert’ naar u en zal de ingesproken tekst
direct uitwerken naar ‘getypte tekst’ in uw favoriete tekstverwerkingsprogramma.

Dus…

…helaas, uw vergadering of interview moet nog steeds worden afgeluisterd en ingetypt.

Maar…

…u kunt wel tijd besparen door de Dragon spraakherkenningssoftware te gebruiken.

De transcriptie gaat dan alsvolgt:

  1. U beluistert een (deel van een) zin van de opgenomen tekst en formuleert hiervan een letterlijke vertaling, een uittreksel of een eigen interpretatie.
  2. U dicteert de tekst in de headset/microfoon.
  3. De Dragon spraakherkenningssoftware zal uw stem herkennen en de gesproken tekst omzetten naar woorden in uw tekstverwerkingsprogramma.

U herhaalt deze 3 stappen tot u de gehele opname heeft verwerkt.

U hoeft dus niet meer zelf te typen en dicteren gaat tot wel 6 maal sneller dan typen.

Maar er is nog meer mogelijk!

Het beluisteren van lange opnames kan op zich al veel moeite kosten. Gebruikt u de standaard MediaPlayer van Windows dan is nauwkeurig heen en weer “spoelen” in de opname zeer lastig. En continu overschakelen van uw tekstwerker naar de Media Player is dan ook niet handig en vergt onnodig veel muisklikken en tijd.

 

Maak gebruik van een transcriptieset.

Door gebruik te maken van een transcriptieset, speciale transcriptie-software (afspeel-software) en een transcriptie-voetschakelaar kunt u het beluisteren van de opname geheel “handen-vrij” besturen. U gebruikt uw voet voor het starten, stoppen, “heen- en terugspoelen” van de opname. AVT levert complete transcriptie-sets om het uitwerken van vergaderingen, interviews of andere opnames veel sneller en efficiënter te kunnen doen. Klik hier om meer te lezen over transcriptie.

 

OF … maak gebruik van ons nieuwe platform Amberscript

Doordat de vraag naar het automatisch uitwerken van interviews zo groot is hebben wij gezocht naar andere manieren om het uitwerken toch nog verder te automatiseren.  Samen met een Amsterdams technology bedrijf hebben we een transcriptie service ontwikkeld die gebruik maakt van spraakherkenning. Op deze manier kunt u ook enorm besparen op de transcriptiekosten. Klik hier voor meer informatie.

De volgende stap: gratis advies van AVT

Omdat iedereen zijn eigen werkwijze heeft, informeren wij u graag geheel vrijblijvend over de mogelijkheden en geven wij u graag advies, gratis!

Bel ons gerust voor advies:
+31 23 – 529 43 44

AVT, de totaalleverancier

AVT biedt u een grote keuze uit onze diensten zoals installatie, training en begeleiding, al dan niet op locatie of online. AVT staat al meer dan 30 jaar garant voor optimale service en support.

Heeft u al een keuze uit onze producten en diensten gemaakt? In onze shop kunt u ze vandaag bestellen en er de volgende (werk)dag al mee aan de slag.

Klik voor onze producten voor transcriptie en spraakherkenning


Dit zeggen onze klanten:

Powered by Trustpilot

Onze klanten laten weten wat ze van de service van AVT vinden via Trustpilot. En, we zijn trots op onze hoge score. De laatste drie beoordelingen leest u hiernaast. Door te klikken op een beoordeling of de knop hieronder leest u alle reviews op trustpilot.nl.

Alle Trustpilot reviews

Wij werken o.a. met