Een interview of vergadering uitwerken met Dragon spraakherkenning

AVT kan voor u de opname van een vergadering of interview uitwerken met spraakherkenning

Is de transcriptie van een interview of vergadering middels spraakherkenning mogelijk?

Er worden wereldwijd duizenden vergaderingen en interviews opgenomen. Het uitwerken van de geluidsopname naar een tekst(document) door middel van typen noemt men transcriptie.

U zou kunnen denken dat , nu er zulke goede spraakherkenningssoftware bestaat voor het omzetten van spraak-naar-tekst, ook wel een opname van een interview of vergadering door de spraakherkenning zou kunnen worden uitgetypt. Helaas… de techniek van de Dragon spraakherkenningssoftware is nog niet zo ver dat deze verschillende stemmen kan herkennen en “gesproken” teksten kan omzetten naar “getypte tekst”. Dragon Spraakherkenning kan wel zeer goed is als hulpmiddel bij het uitwerken worden gebruikt om het typen tot een minimum te beperken. Verderop leest u hoe dat werkt.

 

NIEUW! AMBERSCRIPT, de nieuwe service voor het automatisch uitwerken van interviews

Nieuw bij AVT: de interview-uitwerk-service. Upload uw interview en AVT verzorgt de omzetting naar een tekstdocument middels de nieuwste spraakherkenningstechnologie.Inmiddels heeft de samenwerking met Contexta een goed platform opgeleverd voor het automatisch uitwerken van interviews en opgenomen lezingen. .

Probeer nu ons nieuwe platform voor het uitwerken van opgenomen gesprekken en continue spraak. Lees hier ons Blog over de nieuwe mogelijkheid die AVT u biedt: Amberscript.
Met Amberscript worden uw opnames door de eigen ontwikkelde spraakherkenning omgezet naar tekst en met de handige editor kunt u de tekst gemakkelijk vergelijken met de opname en verder aanpassen en bewerken. Lees hier verder >>>

 

Wilt u zelf aan de slag met de Dragon spraakherkenning

AVT Levert ook de Nuance Dragon Professional Individual v15 spraakherkenningssoftware

De Dragon spraakherkenningssoftware is geoptimaliseerd voor het omzetten van “gedicteerde” tekst van één spreker. Dragon wordt, door er veel mee te werken, geoptimaliseerd om één persoon, die de teksten dicteert, goed te kunnen verstaan. Bij een interview wordt er door twee of meerdere mensen – soms ook wel door elkaar- gesproken. Dragon kan stemmen niet van elkaar onderscheiden en de “gesproken” teksten niet herkennen.
Voor een optimale herkenning moeten teksten worden “gedicteerd” de spreker houdt er dan rekening mee dat de tekst moet worden “verstaan” door de spraakherkenningssoftware. Dat kun je niet van de spreker verwachten bij een interview, vergadering of (telefoon)gesprek.

 

Maar u kunt zich wel veel tijd en moeite besparen als u de opname zelf wil uittypen

U kunt enorme tijdswinst behalen door in plaats van zelf de tekst in te typen deze na te spreken en door de Dragon spraakherkenningssoftware te laten typen. Dit gaat niet alleen sneller omdat dicteren sneller is dan typen maar ook omdat u u veel langer achter elkaar kunt dicteren dan typen.

 

De spraakherkenningssoftware ‘luistert’ naar u en zal de ingesproken tekst
direct uitwerken naar ‘getypte tekst’ in uw favoriete tekstverwerkingsprogramma.

Dus…

…helaas, uw vergadering of interview moet nog steeds worden afgeluisterd en ingetypt.

Maar…

…u kunt wel tijd besparen door de Dragon spraakherkenningssoftware te gebruiken.

De transcriptie gaat dan alsvolgt:

 1. U beluistert een (deel van een) zin van de opgenomen tekst en formuleert hiervan een letterlijke vertaling, een uittreksel of een eigen interpretatie.
 2. U dicteert de tekst in de headset/microfoon.
 3. De Dragon spraakherkenningssoftware zal uw stem herkennen en de gesproken tekst omzetten naar woorden in uw tekstverwerkingsprogramma.

U herhaalt deze 3 stappen tot u de gehele opname heeft verwerkt.

U hoeft dus niet meer zelf te typen en dicteren gaat tot wel 6 maal sneller dan typen.

Maar er is nog meer mogelijk!

Het beluisteren van lange opnames kan op zich al veel moeite kosten. Gebruikt u de standaard MediaPlayer van Windows dan is nauwkeurig heen en weer “spoelen” in de opname zeer lastig. En continu overschakelen van uw tekstwerker naar de Media Player is dan ook niet handig en vergt onnodig veel muisklikken en tijd.

 

Maak gebruik van een transcriptieset.

Door gebruik te maken van een transcriptieset, speciale transcriptie-software (afspeel-software) en een transcriptie-voetschakelaar kunt u het beluisteren van de opname geheel “handen-vrij” besturen. U gebruikt uw voet voor het starten, stoppen, “heen- en terugspoelen” van de opname. AVT levert complete transcriptie-sets om het uitwerken van vergaderingen, interviews of andere opnames veel sneller en efficiënter te kunnen doen. Klik hier om meer te lezen over transcriptie.

 

OF … maak gebruik van ons nieuwe platform Amberscript

Doordat de vraag naar het automatisch uitwerken van interviews zo groot is hebben wij gezocht naar andere manieren om het uitwerken toch nog verder te automatiseren.  Samen met een Amsterdams technology bedrijf hebben we een transcriptie service ontwikkeld die gebruik maakt van spraakherkenning. Op deze manier kunt u ook enorm besparen op de transcriptiekosten. Klik hier voor meer informatie.

De volgende stap: gratis advies van AVT

Omdat iedereen zijn eigen werkwijze heeft, informeren wij u graag geheel vrijblijvend over de mogelijkheden en geven wij u graag advies, gratis!

Bel ons gerust voor advies:
+31 23 – 529 43 44

AVT, de totaalleverancier

AVT biedt u een grote keuze uit onze diensten zoals installatie, training en begeleiding, al dan niet op locatie of online. AVT staat al meer dan 30 jaar garant voor optimale service en support.

Heeft u al een keuze uit onze producten en diensten gemaakt? In onze shop kunt u ze vandaag bestellen en er de volgende (werk)dag al mee aan de slag.

Klik voor onze producten voor transcriptie en spraakherkenning


Dit zeggen onze klanten:

Powered by Trustpilot

Op basis van bijna 300 beoordelingen scoren wij gemiddeld een 9,1 op Trustpilot.com! Een greep uit de beoordelingen gemaakt door onze tevreden klanten leest u hier.

Alle Trustpilot reviews
 • Naar aanleiding van het uitschrijven van interviews opzoek gegaan naar een hulpmiddel hiervoor. Middels telefonisch contact uitstekend geholpen door een medewerkster die de tijd nam om mij het een en ander uit te leggen en uit te zoeken […]

  Klant

  ★★★★★
 • Informatie op website voldoende helder. Nadere informatie via live chat zeer snel en accuraat. Probleemloos verloop.

  GJH

  ★★★★
 • Ik heb recent het AVT Dragon Premium pakket gekocht. Ik weet dat ik mij dit programma nog eigen dien te maken, maar heb hier veel vertrouwen in gekregen door de klantvriendelijkheid van AVT. Ik kreeg een heldere uitleg […]

  De heer R.M. van der Zanden

  ★★★★★
 • vriendelijk te woord staan, goede uitleg en adviezen, vakbekwaam!

  Wim

  ★★★★★
 • Onvoorstelbaar goed. Dit product is the real deal! 15 jaar geleden voor het eerst een spraakprogramma geprobeerd; dat haalde het in de verste verte niet bij Dragon. Ze beloven 99% accuraat en dat is 100% waar. Je hoeft niet […]

  Heer Zandbergen

  ★★★★★
 • Prettig en eerlijk advies gekregen

  Mevrouw mr Monique Nieuwenhuis

  ★★★★★

Wij werken o.a. met