Digitaal dicteren

AVT de specialist voor digitaal dicteren en spraakherkenning - Dicteer uw verslagen met een Philips PocketMemo Dicterrecorder

Digitaal dicteren – uw gedachten digitaal opgeslagen.

Bij digitaal dicteren worden uw ingesproken teksten en dictaten elektronisch opgeslagen. U spreekt uw tekst direct in achter uw pc via een dicteermicrofoon in combinatie met dicteer software. Of u dicteert (onderweg) in een dicteerapparaat (digitale recorder) of uw smartphone om later eenvoudig te worden overgebracht naar uw pc of netwerk voor verdere verwerking. Ook kan de Dragon spraakherkenningssoftware ingezet worden om de gedicteerde teksten automatisch om te zetten naar tekst en latere verwerking op uw secretariaat.

 

Wie?

Voor wie is digitaal dicteren geschikt? Digitaal dicteren wordt door zeer veel verschillende beroepsgroepen gebruikt. In de medische wereld: artsen, verplegers fysiotherapeuten, onderzoekers. Ook juristen, advocaten en vertegenwoordigers maken veelvuldig gebruik van digitale verslaglegging. Maar ook bij een beperking met schrijven, lezen of typen kan digitaal dicteren ook een goed hulpmiddel zijn. De flexibiliteit om teksten vast te leggen op elk moment en elke plaats geven een grote mate van vrijheid en een efficiëntere manier van werken die velen aanspreekt en aanzet tot gebruik van het opnemen van uw gedachten en teksten via digitaal dicteren.

 

Wat?

Wat kun je zoal opnemen met digitaal dicteren? Verslagen, bezoekrapporten, afspraken, offertes, brieven en nog veel meer te produceren documenten kunnen digitaal worden gedicteerd. Ook uw werkoverleg, vergaderingen en interviews kunnen digitaal worden vastgelegd middels de speciale dicteer software SpeechExec van Philips in combinatie met de professionele dicteer en opname apparatuur van Philips.
Ongeacht of u nu zelf het dictaat afluistert als geheugensteuntje of als leidraad voor het typen van uw uiteindelijke verslag of dat u uw dictaat laat uitwerken door iemand anders, digitaal dicteren geeft u de vrijheid overal uw teksten vast te leggen.

 

Waarmee?

Er zijn vele soorten, merken en maten dicteerapparaten (digitale recorders of dicteermicrofoon) te koop. Uiteraard is het van belang om te kijken naar het soort werk en de frequentie van gebruik voor het bepalen van het dicteerapparaat en of eventueel een dicteermicrofoon beter zal werken. AVT adviseert apparatuur en software van Philips, Grundig en Nuance voor professioneel gebruik. Werkt u nu misschien met een dictafoon met een cassettebandje? Dan is het misschien handig om te kijken naar een vergelijkbaar model in digitale vorm of een combinatie van een dicteermicrofoon (SpeechMike) en de Philips dicteer software.

Onze producten voor digitaal dicteren

Dicteerapparaten

De huidige digitale dicteerapparaten geven u de vrijheid te werken waar en wanneer u maar wilt.

Lees meer

Dicteermicrofoons – SpeechMike

Met digitale handmicrofoons en opnamesoftware dicteert u achter uw pc met volledige controle over uw dictaat.

Lees meer

Transcriptiesets

Het geluidsbestand uit de recorder of opgenomen via de handmicrofoon luistert u terug via de secretariële-headset.

Lees meer

Tafelmicrofoons

Het is niet altijd prettig of mogelijk om een headset te dragen. Tafelmicrofoons zijn dan het beste alternatief.

Lees meer

Headsets

Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren bij het dragen van een headset. Keuze uit zowel bedrade als draadloze.

Lees meer

Workflow software

De distributie van dictaten en de koppeling van auteurs aan transcriptionisten wordt verzorgt door de workflow-software.

Lees meer