Transcriptiesets

Dictaten uitwerken – transcriptie

Transcriptie is het uitwerken van een tekst die (meestal) in een digitale recorder is ingesproken. Deze dictaten werden voorheen opgenomen op een cassettebandje. Tegenwoordig worden deze digitaal opgeslagen in een recorder. Na het dicteren van de tekst in een mobiele recorder wordt deze aan de pc/laptop gekoppeld en het dictaat wordt overgezet naar de computer/of het centrale netwerk. Het dictaat kan dan via de pc afgeluisterd en eventueel uitgetypt worden.

Om het afluisteren zo vlot mogelijk te laten verlopen wordt er gebruik gemaakt van een voetpedaal om heen-en-weer door de ingesproken tekst te kunnen “spoelen”. Door gebruik te maken van Dragon spraakherkennings-software kan het afluisteren en intypen volledig automatisch worden uitgevoerd. Zo bespaart het u veel werk en tijd.

Meer over transcriptie

Open de brochure over SpeechExec Pro Transcribe, de workflow en transcriptie software van Philips. Een duidelijk verhaal over efficiënt  verwerken van uw dictaten.

Bekijk hier de brochure

Laat de spraakherkenning het typewerk voor u doen

Het digitale geluidsbestand kan ook automatisch (in de achtergrond) omgezet worden naar getypte tekst met behulp van de Dragon spraakherkenningsoftware. Het afluisteren en met de hand intypen van de tekst van het dictaat is hierdoor niet meer nodig. U kunt zich voorstellen dat er hierdoor een enorme tijdsbesparing te realiseren valt.

Bekijk alle Transcriptiesets

Dit zeggen onze klanten:

Powered by Trustpilot

Onze klanten laten weten wat ze van de service van AVT vinden via Trustpilot. En, we zijn trots op onze hoge score. De laatste drie beoordelingen leest u hiernaast. Door te klikken op een beoordeling of de knop hieronder leest u alle reviews op trustpilot.nl.

Alle Trustpilot reviews

Wij werken o.a. met