Spraakherkenning voor (huis)artsen & medici

Spraakherkenning-voor-artsen-en-medici-digitaal-dicteren-spraak-naar-tekst-dragon-software-medical-2

Tegelijkertijd zorg verlenen én gegevens vastleggen door spraakherkenning!

Het gebruik van medische spraakherkenning stelt de zorgverlener in staat om maximale zorg te verlenen en tegelijkertijd patiëntgegevens snel, uitgebreid en zo nauwkeurig mogelijk vast te leggen. De uitdaging: zou de verslaglegging in minder tijd gedaan kunnen worden, dan komt er meer tijd vrij voor de patiënt! Een win-win situatie, waarin u meer kunt betekenen voor uw patient.

Dicteren is veel sneller dan zelf typen

Door gebruik te maken van de modernste technieken van spraakherkenning blijkt het mogelijk te zijn om zorg te verlenen aan een patient, terwijl u tegelijkertijd gegevens laat vastleggen via spraak gestuurd typen. De verslaglegging gaat veel sneller en omdat de meeste professionals sneller spreken dan typen wordt ook de verslaglegging uitgebreider en vollediger.

Lagere kosten en betere verslaglegging in minder tijd!

Zorgverleners die spraakherkenning gebruiken geven aan aanzienlijk meer plezier in hun werk te hebben. Door spraakherkenning te gebruiken kunnen ze hun werk efficiënter doen, met minder inspanning en in minder tijd, zodat hun kwaliteit van leven erop vooruit gaat. En dat van de patient ook. Kosten gaan omlaag en productiviteit omhoog wanneer zorgverleners Medische spraakherkenning gebruiken, in plaats van zelf te typen of dictaten via een secretariaat laten uitwerken.

Efficiëntere werkwijze bij rechtstreeks dicteren in uw dossiersysteem

Een spraak gestuurd EPD-systeem leidt tot minder vertragingen, dan in situaties waarbij dictaten via een secretariaat worden verwerkt. Bovendien houdt de praktijk meer middelen over voor de zorg aan patiënten. In praktijken waarin spraakherkenning wordt gebruikt, is de verslaglegging of zijn de medische documenten sneller klaar en gaat de algehele efficiëntie omhoog.

Meer informatie over Dragon Medical One Cloud spraakherkenning voor (huis)artsen en medici

 

Dragon Medical One Cloud

Dragon Medical One kan in een medische omgeving binnen een paar minuten op vrijwel elk werkstation of elke pc/laptop worden geïnstalleerd . Ingewikkelde configuratie en beheerdersrechten zijn niet nodig. Enkel een https-verbinding met een van de Nuance cloud-servers in Europa. Dragon Medical One is uiteraard zeer goed beveiligd volgens de hoogste normeringen voor gegevensbescherming in medische omgevingen.

Na installatie opent u de spraakherkenning heel simpel via een snelkoppeling op uw bureaublad en start u met dicteren. De ingesproken tekst zal verschijnen op de plaats van de cursor. Dit kan in elke medisch of niet-medische Windowsapplicatie (bijvoorbeeld een EPD, Microsoft Outlook, Microsoft Word etc.).

Voor Nederland en België wordt Dragon Medical One gehost in een van de ultra beveiligde datacenters van Microsoft (Azure) in Europa. Graag sturen we u de uitgebreide documentatie over deze beveiliging en de normering waar deze datacenters aan voldoen. Door deze manier van hosting is er geen belasting (of uitbreiding nodig) van het eigen serverpark en wordt uw ICT-afdeling niet extra belast met het beheer en onderhoud van extra servers om spraakherkenning te kunnen gebruiken voor grote aantallen gebruikers in uw organisatie.

Voor grotere organisaties is er het Nuance Management Center, een web-based omgeving, die voorziet in de behoefte om overal en altijd direct inzage te hebben in management statistieken zoals aantal gebruikers, het gebruik per gebruiker, woordenlijsten en sneldictaten etc.

Dragon Medical One Wordt per gebruiker en per jaar afgerekend. Teveel ingekochte licenties zijn zo niet meer aan de orde. U betaalt nooit meer dan er benodigd is.

 

Belangrijkste voordelen Dragon Medical One:

 • Dankzij workflow optimalisatie gaat de productiviteit en efficiëntie omhoog.
 • Zeer snelle start met dicteren. in 10 minuten al een zeer hoge herkenning.
 • Er is ondersteuning voor vele virtualisatieleveranciers, zoals Citrix, VMware en Windows Terminal Services (RDP).
 • Ingebouwde managefuncties bieden analyses op het gebied van gebruik en adoptie via een on-line dashboard met gedetailleerde gebruiksstatistieken.
 • Gebruik van een eigen smartphone voor het dicteren bij elke werkplek met eigen hardware.
 • Nuance Management Center voor duidelijke management rapportage.
 • Geen duur onderhoud en investeringen in van hardware/servers.
 • Altijd werken met de laatste versie. Updates zijn voorzien in de jaarlijkse abonnementskosten.
 • Geen training en extra personeel nodig om spraakherkenning on-premise te onderhouden en ondersteunen.

 

Voor meer informatie, advies, een demonstratie of om DMO zelf te testen belt u met onze experts: +31 (0)23 – 529 43 44

 

PowerMic Mobile – Dicteren met je eigen smartphone

Bij het werken op wisselende locaties komt een logistieke uitdaging naar voren. Zijn er op elke werkplek (dicteerplek) handmicrofoons voorhanden om mee te dicteren of neemt elke arts zijn eigen microfoon mee naar zijn werkplek. Vanwege hygiënische en praktische redenen is het lastig hier een goede oplossing voor te vinden.

Met PowerMic Mobils dicteert men via zijn eigen smartphone. Ongeacht de plaats waar gedicteerd wordt, de smartphone verbindt met de Dragon Medical One server en op de werkplek waar men inlogt op Dragon Medical One wordt de tekst direct zichtbaar op de plaats van de cursor. De ideale oplossing voor flexibel werken.

Laat u overtuigen van de werking van de PowerMic Mobile toevoeging voor Dragon Medical One


Wilt u spraakherkenningssoftware kopen? Bel AVT voor advies

Hulp nodig?

AVT weet als geen ander dat goed advies leidt tot meer betere oplossingen en meer tevredenheid. Schroomt niet om contact met ons op te nemen.
Gebruik de chatfunctie of bel met een van onze adviseurs: +31 23 – 529 43 44

AVT levert bijna alle producten uit voorraad

Snelle levering

AVT levert bijna alle producten uit voorraad. Bestelt u ma. t/m vr. voor 16:00 uur en betaalt u via iDEAL dan versturen wij uw bestelling nog dezelfde dag en kunt u de volgende (werk)dag aan de slag met uw bestelling.

Bij AVT kunt u uw aankopen snel en veilig betalen

Veilig betalen

AVT werkt samen met een van de bekendste onlinebetaaldiensten waardoor u bij AVT uw aankopen snel en veilig kunt betalen via via een groot aantal beveiligde betaalmogelijkheden.

Medische spraakherkenningsoplossingen van AVT bieden u:

 • EPD-ondersteuning
  U kunt in EPD-software navigeren en dicteren (huidige ziektegeschiedenis, algeheel onderzoek, beoordeling en behandelplan).
 • Medische woordenlijsten
  Meer specialismen dan ooit! De beschikbare woordenlijsten bestrijken 80 specialismen en subspecialismen. U kunt vol vertrouwen uw bevindingen dicteren met behulp van het lexicon voor uw specialisme.
 • Ondersteunt encryptie van audio- en tekstbestanden
  Verzekert de vertrouwelijkheid van patiëntgegevens.
 • De verborgen modus
  Verberg het dicteervenster en u kunt overal in het EPD-systeem dicteren, het is niet meer nodig om te schakelen tussen EPD-schermen en uw dicteervenster.
 • Regels voor medische opmaak
  Afkortingen worden voluit geschreven en het hoofdlettergebruik is conform de regels. Het dicteren van “Behandelplan” kan door Dragon Medical uitgeschreven worden als “Behandelplan”, “behandelplan” of “BHP”. U kiest het zelf.
 • Sjablonen met spraakgestuurde velden
  U kunt het invullen van formulieren automatiseren met behulp van velden in een dicteersjabloon.
 • Ondersteuning voor het gebruik van dicteermicrofoons van Nuance, Philips en Grundig
  Optimale werking door ondersteuning van Grundig en Philips dicteermicrofoons. U kiest zelf welke functies of spraakopdrachten u toewijst aan de knoppen op de handmicrofoon.
 • Gebruik uw eigen smartphone om te dicteren. Meer flexibiliteit voor dicteren op verschillende werkplekken zonder steeds uw handmicrofoon overal mee te hoeven nemen.
 • Maak persoonlijke opdrachten
  Versnel de werking van uw EPD of maak standaard teksten die u met één stemcommando kunt dicteren en laten uittypen. Met stemopdrachten kunt u veel sneller de gestandaardiseerde regels in uw verslag of EPD verwerken.