Dicteerapparaten

Bespaar tijd en geld. Maak uw opnames met een professioneel digitaal dicteerapparaat

Digitaal dicteren biedt u vele voordelen. Alle ingesproken teksten worden elektronisch opgeslagen en kunnen eenvoudig worden overgebracht naar uw pc voor onmiddellijke verwerking of doorgestuurd voor latere verwerking. Dit bespaart de schrijver tijd, met name als de transcriptie op een andere fysieke locatie plaats vindt. Cassettes worden overbodig. U hoeft nooit meer nieuwe cassettes aan te schaffen en heeft nooit meer last van verloren dictaten door een beschadigde of gescheurde band.

Bij digitaal dicteren met een digitaal dicteerapparaat worden uw dictaten veilig opgeslagen op uw pc, er kan automatisch een back-up worden gemaakt en ze kunnen zelfs worden gecodeerd. Zo blijft vertrouwelijke informatie altijd veilig. Bovendien biedt dicteren met de dicteerapparaat (ook wel Pocket Memo, dicteer-recorder, voicerecorder of dictafoon genoemd) u superieure geluidskwaliteit, waardoor de documenten eenvoudig te transcriberen zijn door een secretaresse of transcriptionist en desgewenst ook automatisch kunnen worden omgezet via Dragon spraakherkenningssoftware.

Welk dicteerapparaat heb ik nodig?

Er zijn vele soorten, merken en maten digitale dicteerapparaten (recorders) te koop. Uiteraard is het van belang om te kijken naar het soort werk en de frequentie van gebruik voor de bepaling van de recorder en zijn mogelijkheden. AVT adviseert de apparaten van Philips en Grundig voor professioneel gebruik. Werkt u nu met een dicteerapparaat met een cassettebandje, dan is het misschien handig om te kijken naar een vergelijkbaar digitaal model.

Ongeacht of u nu zelf het dictaat afluistert als geheugensteuntje, het als leidraad gebruik voor het typen van uw uiteindelijke verslag of dat u uw dictaat laat uitwerken door iemand anders; digitaal dicteren geeft u de vrijheid overal te kunnen werken!