Amberscript, een automatisch interview transcriptie- en ondertitel-platform

Een-interview-laten-uitwerken-via-spraakherkenning-gebruik-Amberscript

Een opgenomen interview uitwerken is een zeer tijdrovende taak. Het beluisteren van de opname en het intypen van de tekst is zeer arbeidsintensief en geeft een enorme lichamelijke belasting. Dat kan beter … test nu zelf AmberScript!

 

Als expert op het gebied van spraakherkenning worden we dagelijks gebeld met de vraag of de Dragon spraakherkenning ook een opgenomen interview kan uittypen. Helaas is het antwoord nog steeds “NEE, dat kan Dragon niet”. De Nuance spraakherkenning kan nog geen continue spraak (zoals er gesproken wordt bij een interview) omzetten naar tekst. Daar maakt Dragon gewoonweg nog te veel fouten mee om tijd en werk te besparen. Er moet naderhand veel te veel gecorrigeerd worden. Lees ook de uitleg hierover op deze pagina.

Dan is het handiger om de opname te beluisteren
en dan na te spreken met gebruik van de Dragon spraakherkenning.
Deze oplossing leggen we hier aan u uit.

 

 

Hét alternatief – AmberScript

AmberScript is een Nederlands product, ontwikkeld in Amsterdam. Amberscript heeft een eigen spraakherkennings-engine ontwikkeld speciaal voor het uitwerken van interviews, vergaderingen en ondertiteling.
We hebben de ontwikkeling van het platform voor het uitwerken van interviews, gesprekken en monologen vanaf het begin gevolgd en we zijn heel blij met deze oplossing voor het omzetten van spraakopnames naar tekst.

 

We hebben AmberScript uiteraard uitvoerig getest.

Als de opname van goede kwaliteit is en de stemmen zijn goed en duidelijk te horen dan is het resultaat heel goed.  We krijgen een nette uitwerking van de tekst en de verschillende sprekers worden herkend en in aparte blokken weergegeven. Echt een zeer goed resultaat dat zeker enorm veel tijdswinst oplevert. Het is nog niet perfect maar fouten corrigeren gaat ook super makkelijk.

 

Maar wat doe je met de fouten in de tekst?

Hoe ontdek je die en hoe corrigeer je die? Het zou dus handig zijn om ook de omgezette tekst te kunnen vergelijken met de opname. En dat kan! Via de transcriptie-editor op de website van AmberScript. Met handige functies en sneltoetsen kan de geluidsopname worden afgespeeld en tegelijkertijd vergeleken worden met de uitgewerkte tekst en zo kunnen er desgewenst snel correcties in de tekst worden aangebracht. Super handig!

 

Test het zelf!

We zijn heel benieuwd wat u er van vindt. Heeft u een opname van een interview en wilt u AmberScript eens testen? Dat kan. U krijgt van ons een link om een proefaccount aan te maken om van uw eigen opname 10 minuten te kunnen laten uitwerken. Klik hier om AmberScript zelf gratis te gaan testen.

 

Bekijk hier de video met uitleg over de werking van AmberScript gemaakt door Villamedia.

Met dank aan Villamedia voor het gebruik van de film

 

En wat kost het uitwerken van uw opnames met AmberScript?

U betaalt enkel voor de omzetting van uw opname via spraakherkenning. Dus verder zijn er geen kosten voor het gebruik van de editor. Enkel de lengte van de opname bepaalt de prijs. Heeft u af en toe een opname dan kunt u per uur betalen, heeft u vaker een opname dan is een maandabonnement wellicht voor u interessant.
Heeft u meer opnames dan 5 uur per maand? Belt u ons dan voor een offerte.

 

Het kan nu ook foutloos voor u worden uitgewerkt

De spraakherkenning van AmberScript is heel goed maar niet foutloos. U zult de opname dus zelf moeten corrigeren. Maar ook daar kunt u AmberScript voor inschakelen. Wilt u een foutloze transcriptie van uw opname? Dan gaan de transcribenten van AmberScript voor u aan de slag met uw opname en zorgen er voor dat uw opname volledig wordt nagekeken en gecorrigeerd. Voor €1,30 euro per minuut opname heeft u een kant-en-klare tekst van uw opname. Daar kunt u zelf niet voor typen.

 

Klik hier om AmberScript zelf gratis te testen

 

De tarieven voor de transcriptie van uw opnames en interviews met Amberscript

Wij zijn heel benieuwd naar uw bevindingen. Laat u ons weten wat u er van vindt?
U kunt ons bellen: 023 529 43 44 of stuur een e-mail.