Zijn websites met on-line PDF-converters wel zo veilig?

Zijn on-line PDF conversie diensten wel zo veilig? Waarom zijn die gratis? Hoe verdienen ze dan aan je? Bescherm je data en koop een eigen PDF-converter

Wie af en toe een PDF-bestand maakt of converteert kan daarvoor on-line voldoende websites vinden die dat voor je doen. Maar wat gebeurt er met de (misschien zelfs wel confidentiële) informatie in je document? Je upload je bestand en ze converteren het bestand gratis voor je naar het juiste formaat. Biedt de website deze dienst echt gratis aan of misbruiken ze jouw data misschien? Gebruik beter een goed PDF-programma op je eigen computer!

 

Zijn online PDF editors wel veilig?

De waarheid is dat niet alle online apps voor het bewerken van PDF’s gelijk zijn. In alle gevallen geef je wel (tijdelijk) toegang tot de inhoud van je document wanneer je je PDF (of andere bestandsformaten) uploadt naar een online dienst die de conversie voor je doet.

AVT Blog: on-line pdf-diensten zijn gevaarlijk

Soms zijn deze diensten in het geheel niet veilig!

Waarom zijn ze gratis? Hoe verdienen ze dan aan deze dienst?

In sommige gevallen kan een gratis online PDF-tool gewoon een list zijn om je gegevens te verzamelen. Dit kan zelfs gebeuren bij betaalde online versies. Dit is potentieel een groot probleem, afhankelijk van de gevoeligheid van de informatie in je bestand. Als je je zorgen maakt over de veiligheid van je gegevens of vertrouwelijke documenten verwerkt, is het beter om offline, dus op je eigen pc geïnstalleerde,  PDF-software te gebruiken om er zeker van te zijn dat je gegevens niet misbruikt worden.

Is het ook gevaarlijk voor mijn pc?

Sommige mensen maken zich zorgen dat gratis online tools die PDF’s (of andere bestanden) converteren hun computer kunnen infecteren met malware. Dit is zeldzaam en slechts een risico bij de dubieuze converter-sites.

Wat is dan veiliger?

Over het algemeen geven professionals die werken met vertrouwelijke documenten, zoals advocaten, accountants, artsen en overheidsmedewerkers, de voorkeur aan het gebruik van desktop PDF-beheersoftware om veiligheidsrisico’s te minimaliseren. Goede PDF-software is al te koop voor €135,- en kan jaren gebruikt worden. Neem het risico dus niet en investeer in je eigen applicatie.

 

Test de Kofax PowerPDF software 14 dagen.

Het is niet nodig gelijk goede software te kopen. U kunt het eerst zelf eens testen. De beste PDF-software, Kofax PowerPDF kunt u gratis 14 dagen uitproberen. Ervaar zelf hoe gemakkelijk het is om uw bestanden te converteren. Voeg verschillende PDF-documenten samen tot één. Maak van een Word-document een PDF die voldoet aan de hoogste standaarden en beveiliging. Bewerk een PDF-document en maak bijvoorbeeld gedeeltes onzichtbaar of pas stukken tekst aan. Heeft u een invulformulier nodig? U maat het met Kofax PowerPDF 5.

 

Gratis vrijblijvend advies van een van onze experts?

Gebruik de chatfunctie rechts onder op onze website of bel met AVT voor advies: +31 (0)23 – 529 43 44.