Zes jaar na de lancering van Dragon versie 15 kondigt Nuance nu Dragon versie 16 aan

Aankondiging: Dragon Professional 16 wordt in Nederland gelanceerd op 16 maart 2023

In april 2017 kondigden wij Dragon versie 15 in het Nederlands aan. Nu, bijna zes jaar later zien we berichten over Dragon 16 op het Internet verschijnen. We geven u een update wat we al weten naar aanleiding van deze berichten. Op 16 maart is de officiële lancering in Nederland

 

Een nieuwe versie van de Dragon spraakherkenningssoftware is goed nieuws want, dat betekent dat Nuance naast de Cloud-versies, Dragon Professional Anywhere en Dragon Medical One, ook de desktop-versie van Dragon, Dragon Professional Individual/Group zal blijven leveren.

We hebben nu nog geen officiële informatie van Nuance gekregen maar op 16 maart wordt Dragon 16 in Nederland officieel geïntroduceerd en krijgen we alle ins-en-outs van deze nieuwe versie te horen.

We houden u uiteraard op de hoogte!

Wat weten we nu al van versie 16?

Met de informatie die we nu op Internet hebben gevonden kunnen we het volgende melden:

  • Officiële Windows 11 ondersteuning. Eventueel met extra functionaliteit voor besturing van Windows 11 met extra commando’s.
  • Compatibiliteit met de Office 21 desktop-applicaties.
  • Verbeterde ondersteuning voor het muisraster bij gebruik van meerdere schermen aan de pc.
  • Ondersteuning voor de nieuwe Nuance PowerMic-4 handmicrofoon.
  • Betere ondersteuning van beeldschermen met een hoge resolutie.
  • Betere ondersteuning voor Apache OpenOffice en Libre Office.
  • De deep learning-engine van versie 15 zal ook in versie 16 gehandhaafd worden.

Wat we vermoeden over Dragon 16:

Van twee versies naar een

Het lijkt er op dat de versies Dragon 15 Professional Individual en Dragon 15 Professional Group worden samengevoegd tot Dragon Professional 16. Hierdoor heeft Nuance weer minder versies te onderhouden en heeft de Dragon Professional 16 alle functionaliteiten van de Group versie.

Met deze aanpassing verwachten we dat Dragon Professional 16 duurder zal worden dan de huidige Dragon 15 Professional Individual (adviesprijs € 699,-) en wellicht dezelfde prijs zal krijgen als Dragon 15 Professional Group (adviesprijs € 849,0).

Dragon 16 als perpetual licence en in abonnementsvorm

Tot nu toe kocht u een versie van Dragon NaturallySpeaking of Dragon Professional (Individual / Group) om daarmee net zo lang (perpetual) te kunnen werken als gewenst en (technisch) mogelijk.

Af en toe was er een (Gratis) update binnen een versie en soms bracht Nuance een nieuwe versie uit waar u dan de upgrade voor kon kopen. Zoals gezegd bestaat versie 15 nu al ruim 6 jaar en hebben we klanten die met Dragon 15 Professional Individual/Group ook al 6 jaar werken. Dat was zeker een zeer gunstige investering.

Voor de Group-versie bestond er de mogelijkheid om je optioneel te verzekeren voor gebruik van de laatste versie middels een Version Maintenance abonnement.

En met de komst van de Cloud-versies Dragon Professional Anywhere en Dragon Medical One introduceerde Nuance ook Dragon in abonnementsvorm. We verwachten dat Nuance ook de Dragon Professional 16 als abonnement zal gaan leveren.

 

Lees hier de Nuance release notes.

 

Gratis vrijblijvend advies van een van onze experts?

Gebruik de chatfunctie rechts onder op onze website of bel met AVT voor advies: +31 (0)23 – 529 43 44.