Hoe maakt u een reserve kopie van uw Dragon spraakprofiel

TIP-van-AVT-Maak-een-reserve-kopie-van-uw-Dragon-spraakprofiel-3

Het Dragon spraakprofiel op uw computer wordt steeds waardevoller naarmate u langer met Dragon werkt. Het bevat immers uw toegevoegde woorden en de analyse van uw stem en taalgebruik. Al het werk dat u heeft gedaan om de herkenning van Dragon zo hoog mogelijk te krijgen.
Maak daarom regelmatig een reserve kopie van uw profiel. We vertellen u hier hoe u dat kunt doen.


1. Exporteren van uw gebruikersprofiel 

Start Dragon en klik in de Dragonbalk op [Profiel] > [Profielen Beheren] en kies in de lijst van profielen op het over-te-zetten profiel. Vervolgens klikt u op op [Geavanceerd] en op [Exporteren].

U kunt nu aangeven waar u de Dragon bestanden wil neerzetten. Heeft je een USB-stick, een externe harddisk of een cloud-drive (Dropbox / SkyDrive / GoogleDrive, OneDrive etc.) blader dan naar locatie en klik [OK].
Uw profiel wordt nu op deze veilige locatie neergezet. Mocht er nu wat gebeuren met deze pc dan heeft u altijd een reserve kopie van uw profiel. U hoeft dan niet meer de hele training van een nieuw profiel te doen als u Dragon weer opnieuw op deze (of een nieuwe) pc heeft gezet.


2. Importeren van het gebruikersprofiel 

Heeft u het profiel gexporteerd naar een USB-stick of externe harddsik, sluit die dan nu aan op deze computer en start vervolgens Dragon. Gebruikt u een cloud-drive kijk dan of het profiel in de map/folder waar u deze naartoe heeft geëxporteerd ook al zichtbaar is.

Klik op de Dragonbalk op [Profiel] > [Profielen Beheren] > [Geavanceerd] en op [Importeren].
Geef de map/folder op waar u de bestanden had opgeslagen en klik op [OK].
Het profiel wordt nu geïmporteerd en kan vervolgens gebruikt worden.


3. Profiel laden en Audiosetup draaien

Klik in de Dragonbalk op [Profiel] > [Gebruikersprofiel openen] en klik op uw geïmporteerde profiel.

Dragon zal herkennen dat u dit profiel nog niet eerder heeft gebruikt op deze pc en met de daarop aangelsoten microfoon en zal de wizzard audiosetup starten. Volg de aanwijzingen en bij voltooiing is uw profiel klaar om op de nieuwe pc mee te gaan werken. Klik hier om hulp te krijgen bij het instellen van uw headset of microfoon.

 

LET OP!

Deze procedure kan niet gebruikt worden voor bij de Dragon Basics- of Home-versies. Deze versies ondersteunen het exporteren van gebruikersprofielen niet. AVT adviseert daarom ook altijd het gebruik van Dragon Professional of Premium boven de Basic en Home.