Update Dragon versie 15 naar versie 15.2 nu gratis beschikbaar

Versie-upgrade-Dragon-Professional-Individual-van-versie-15-naar-15_2

Bent u gebruiker van de Dragon Professional Individual 15 dan kunt u nu gratis updaten naar versie 15.2. Met deze update is het vervelende “jumping Cursor”-probleem  verholpen. Ook nieuwe installaties van Dragon 15 kunnen worden geupdate. Lees hier hoe:

LET OP! Inmiddels is er ook een update naar versie 15.3. Hier kunt u meer lezen over deze laatste update van Dragon Professional Individual 15.

Het “jumping cursor”-probleem.

Niet alle gebruikers van Dragon Professional Individual 15 hebben last van dit probleem. Het probleem doet zich met name voor in lange documenten en e-mails wanneer er met de muis in het document wordt gescrold en men met de muis de cursor anders op een andere plaats in het document wil zetten. De cursor schiet dan terug naar een willekeurig punt ergens meer naar boven in het document.

 

Tijdelijke Workaround

Om te voorkomen dat de cursor niet op de juiste plaats komt na scrollen en klikken op de plek van de pijl gebruiken wij een Dragon commando om de cursor niet te verplaatsen. Dus niet door te klikken met de muis maar door met de stem een commando te geven om de cursor te positioneren, voor of achter een woord waar men verder de tekst wil invoegen.

We gebruiken als voorbeeld het onderstaande stuk uit een lang document:

voorbeeld-tekst-jumping-cursor-probleem-Dragon-15-Individual

Kijken we naar het bovenstaande voorbeeld en willen we het woord “rustig” toevoegen voor het woord “overslaan.” dan kunnen we hier het Dragon spraakcommando  “invoegen-voor” voor gebruiken. Zeggen we dus “invoegen-voor-overslaan” dan zal Dragon de cursor verplaatsen voor het woord “overslaan” en dan kunnen we vervolgens het woord “rustig” dicteren.

 

Update nu uw Dragon Professional Individual 15 naar versie 15.2

Ook nieuwe gebruikers van  Dragon Professional Individual 15 kunnen nu de update doen na de installatie. Voor alsnog wordt deze update niet automatisch gedaan na installatie van versie 15 Individual. Via de onderstaande link kunt u de download en installatie starten.

start-de-download-van-de-update-naar-Dragon-15-punt-2

  • U klikt hier op Downloaden en dan ziet u (afhankelijk van uw browser) een van de onderstaande schermen:

downloading-dragon-15.2-via-Chrome

Het bovenstaande ziet u bij gebruik van Chrome. Als de download klaar is kunt u klikken op het bestand (.exe) en dan zal de installatie starten.

downloading-dragon-15.2-Internet-Explorer

Bovenstaande ziet u bij gebruik van de Internet Explorer en Edge browsers. U kunt dan klikken op “uitvoeren”.

Bij gebruik van de Firefox-browser ziet u de download rechts boven in het scherm knipperen. Zodra dat klaar is kunt u daar op de pijl klikken en ook voor uitvoeren kiezen.

 

Virusscanners en andere beveiliging op uw pc.

Let op dat bij de installatie van de update uw virusscanner of andere beveiligingssoftware het installeren niet zal toelaten. De software is er immers voor om te voorkomen dat er veranderingen op uw pc kunnen plaatsvinden door een virus of andere ongewenste software. Zet daarom uw beveiliging voor de zekerheid even uit voordat u de installatie start.

 

Wilt u exact weten wat er allemaal verbeterd is in versie 15.2?

Door te klikken op deze link komt u op de website van Nuance met alle wijzigingen.

 

Heeft u nog geen Dragon Professional Individual 15?

Heeft u nog een oudere versie van Dragon dan is het wellicht nu een goed moment om te upgraden naar Dragon Professional Individual 15. Hier vindt u de upgrades van versie 12,13 en 14 naar versie 15.

Heeft u advies nodig? Belt u ons dan gerust! +31 23 529 43 44