Dragon product activatie: De limiet voor het activeren van het product is bereikt

Blog-artikel- Dragon Professional - To many activations - te veel activaties foutmelding

Bij het installeren van Dragon activeert u uw Dragon programma met uw serienummer en wordt dat nummer doorgegeven aan de licentie-server van Nuance. Er wordt een controle uitgevoerd of u niet al bij de limiet van het toegestane aantal van drie installaties bent. Echter recentelijk krijgen we meldingen van klanten waarbij de tweede installatie al niet meer lukt. 

U kunt nu wellicht uw tweede installatie al niet doen

U doet een 2e of 3e installatie op een pc of laptop en u vult netjes uw serienummer in. Vervolgens activeert u het nummer en u krijgt een melding dat het aantal activaties is bereikt. Hoe zit dat?
Om betere controle te hebben op het gebruik (en misbruik) van serienummers van Dragon 15 Professional Individual spraakherkenning heeft Nuance de controle verscherpt en krijgt u deze melding soms al bij de tweede installatie. U kunt dus niet verder met de installatie en de activering. Nuance controleert de laatste tijd scherper op het aantal installaties en eventueel oneigenlijk gebruik door meerdere personen van hetzelfde serienummer.

 

Wat nu?

Hoe graag we het zouden willen, we kunnen u hierbij niet helpen. Nuance doet registratie van de serienummers zelf en we kunnen u dan niet anders aanraden dan om te bellen naar de helpdeks van Nuance om het probleem op te lossen.
Ze helpen u graag verder en kunnen nakijken hoeveel installaties u al heeft gedaan en of u recht heeft op nog een installatie op een nieuwe computer.

 

Dus … bellen met Nuance!

Bel vanuit Nederland naar: 020 – 34 69 373

En vanuit het buitenland naar:  +31 20 34 69 373

 

Registratie van uw serienummer is belangrijk

Nuance zal u alleen kunnen helpen als u het serienummer dat u gebruikt ook bij Nuance heeft geregistreerd. Mocht u dat nog niet hebben gedaan dan raden we u aan om dat te doen voordat u gaat bellen met Nuance.

Hier kunt u uw serienummer registreren

 

Factuur bij de hand

Om te controleren of u de rechtmatige eigenaar bent van een licentie Dragon zal Nuance u vragen om de originele aankoopfactuur aan ze te sturen. Zorgt u er dus voor dat u ook die alvast heeft opgezocht.