Dicteer onderweg uw verslag in uw telefoon en laat Dragon het vervolgens automatisch uitwerken op uw pc

AVT-tips-en-tricks-van-opgenomen-dictaat-naar-word-document-via-mijn-iphone-en-Dragon-spraakherkenning

Na mijn klantenbezoek dicteer ik in de auto gelijk mijn verslag in mijn iPhone. Zo mis ik geen details en hoef ik aan het einde van de dag niet uit mijn hoofd nog mijn verslagen te typen. Uiteraard gebruik ik de Dragon spraakherkenning om mijn opname om te zetten naar tekst. Dat scheelt mij een hoop tijd en mijn verslagen zijn veel gedetailleerder. Van Spraak-naar-Tekst. Ik vertel u hier hoe het werkt.

Dit is een bijgewerkte versie van het oorspronkelijke bericht van juni 2018

 

Het dicteren van mijn verslagen doe ik in een speciale app op mijn telefoon

AVT-tips-en-tricks-dicteren-en-uitwerken-via-iphone-met-Dragon-spraakherkenning-dictamus-1Voor mijn iPhone heb ik een speciale dicteer-app gekocht die gebruikersvriendelijk werkt en ook mijn dictaten in Dropbox kan bewaren.  Ik gebruik Dictamus Dictate&Connect.  

De app werkt zeer gemakkelijk. Er zijn een paar mogelijkheden om de tekst heen- en terug-te-“spoelen” om zo te beluisteren wat er is opgenomen. Desgewenst kan er nieuwe tekst ingevoegd of oude tekst overschreven worden. De knoppen zijn handig te bedienen en werken zeer simpel. Via de schuifbalk kan door het dictaat worden “gebladerd”.  Er is ook een gratis versie beschikbaar om dit allemaal eens te testen.

Dropbox stuurt mijn opgenomen dictaat naar mijn pc

Met name de functie om het dictaat in Dropbox te zetten vindt ik handig omdat ik daarmee na het dicteren het dictaat kan “opsturen” (draadloos en vanaf elke locatie) naar mijn pc op kantoor. Het opgenomen dictaat wordt vanuit de iPhone gesynchroniseerd (via WiFi of 3G/4G) met de servers van Dropbox. Mijn dictaat wordt daarmee ook veilig voor me bewaard.

Omdat mijn pc verbonden is met Dropbox zal mijn pc het dictaat van de Dropbox server synchroniseren met de folder (map) op mijn pc. Het dictaat wordt op deze manier vanuit mijn telefoon overgezet naar een map op mijn pc.

 

De Dragon spraakherkenningssoftware zet mijn ingesproken verslag om naar tekst

Uiteraard heb ik op mijn pc Dragon spraakherkenning draaien. Ik gebruik zelf de Dragon Professional Group 15 maar met Dragon Professional Individual 15 gaat het exact op dezelfde manier.

Met Dragon zijn er twee mogelijkheden om een opgenomen dictaat uit te laten werken.

  1. handmatig via het menu van Dragon aangeven dat er een dictaat moet worden uitgewerkt.
    Dat gaat gemakkelijk als je achter de pc zit en de Dragon-balk aan hebt staan. Op deze manier kom ik later nog terug. Ik gebruik de automatische methode hieronder.
  2. de “Dragon Auto Transcribe Folder Agent” gebruiken (voor het gemak noem ik die vanaf nu DATFA).
    Dat is een programma dat met elke Professional-versies van Dragon wordt meegeleverd. Deze software draait op de achtergrond op de pc en kijkt constant of er in een vooraf ingestelde folder (map) een dictaat staat. Vindt de DATFA een bestand, dan zal het er voor zorgen dat het door Dragon word uitgewerkt tot een (WORD-) document met mijn gedicteerde tekst. Eenmaal goed ingesteld gaat dat helemaal vanzelf. Ik hoef er alleen maar voor te zorgen dat mijn dictaat in de speciale folder komt. En dat doet Dropbox dus netjes voor mij.

 

Instellen en werken met de Dragon Auto Transcribe Folder Agent

AVT-tips-en-tricks-dicteren-en-uitwerken-via-Dragon-auto-transcribe-folder-agentDe DATFA instellen gaat via de dragonbalk op de volgende manier:
Klik in de Dragonbalk op Extra en vervolgens op (dit is een bug in het menu, een foutieve benaming) Akoestische en Taaloptimalisatie-planner.

U kunt ook kiezen om DATFA te starten via de startknop van Windows onder het kopje Dragon.

De DATFA start nu op en de instellingen kunnen nu gedaan worden. 

 

Meer informatie vindt u in mijn volgende blog waar ik het instellen van DATFA verder uitleg.

 

Voila! – Wat doet deze oplossing voor mij:

Ik dicteer in mijn iPhone, het dictaat wordt via Dropbox verstuurd naar mijn pc en op mijn pc zorgt de DATFA ervoor dat Dragon Professional mijn dictaat gaat omzetten van spraak-naar-tekst.  Na het omzetten vindt ik, in de door mij opgegeven folder, een document met mijn tekst. Die kan ik openen in Microsoft Word en mijn verslag knippen en plakken in mijn CRM (klanten-systeem). Uiteraard kan ik de tekst ook plakken in een e-mail die ik op die manier onderweg heb voorbereid.

 

Philips SpeechLive voor de veilige oplossing en ook geschikt voor voor meerdere auteurs en transcriptionisten.

Met de komst van Philips SpeechLive is er ook een professionele oplossing gekomen voor deze werkwijze. SpeechLive is de cloud-dicteeroplossing van Philips die de dictaten versleuteld doorstuurt naar de server van Philips. Via uw browser kunt u de dictaten verwerken maar ook kunt u door gebruik te maken van de SpeechExec Pro Transcribe software de dictaten laten omzetten door de Dragon spraakherkenning.

 

AVT heeft nog meer handige en tijdbesparende oplossingen op het gebied van dicteren en transcriptie

Belt u ons gerust voor oplossingen met spraakherkenning, onderweg dicteren en transcriptie via spraakherkenning en indien gewenst met correctiemogelijkheden via uw secretariaat. We geven graag advies en komen graag bij u een demonstratie geven van de mogelijkheden. Bel +31 23 529 43 44