Medische spraakherkenning voor zorgverleners & medici

AVT de specialist voor digitaal dicteren en spraakherkenning - Dicteren met een Philips SpeechMike door een arts

Het gebruik van medische spraakherkenning stelt de zorgverlener in staat om maximale zorg te verlenen en tegelijkertijd patiëntgegevens snel, uitgebreid en zo nauwkeurig mogelijk vast te leggen.

De uitdaging: zou de verslaglegging in minder tijd gedaan kunnen worden dan komt er meer tijd vrij voor de patiënt.

Dicteren is veel sneller dan zelf typen

Door gebruik te maken van de modernste technieken van spraakherkenning blijkt dit mogelijk te zijn. De verslaglegging gaat veel sneller en omdat de meeste professionals sneller spreken dan typen wordt ook de verslaglegging uitgebreider en vollediger.

Lagere kosten en kwalitatief betere verslaglegging in minder tijd

Zorgverleners die spraakherkenning gebruiken, geven aan, aanzienlijk meer plezier in hun werk te hebben. Door spraakherkenning te gebruiken kunnen ze hun werk efficiënter doen, met minder inspanning en in minder tijd zodat hun kwaliteit van leven erop vooruit gaat. Kosten gaan omlaag en productiviteit omhoog als zorgverleners Medische spraakherkenning gebruiken in plaats van zelf te typen of dictaten via een secretariaat laten uitwerken,

Efficiëntere werkwijze bij het rechtstreeks dicteren in uw dossiersysteem

Een spraak gestuurd EPD-systeem leidt tot minder vertragingen dan in situaties waarbij dictaten via een secretariaat worden verwerkt. Bovendien houdt de praktijk meer middelen over voor de zorg aan patiënten. In praktijken waarin spraakherkenning wordt gebruikt, is de verslaglegging of zijn de medische documenten sneller klaar en gaat de algehele efficiëntie omhoog.

Medische spraakherkenningsoplossingen van AVT bieden u:

 • EPD-ondersteuning
  U kunt in EPD-software navigeren en dicteren (huidige ziektegeschiedenis, algeheel onderzoek, beoordeling en behandelplan).
 • Medische woordenlijsten
  Meer specialismen dan ooit! De beschikbare woordenlijsten bestrijken 80 specialismen en subspecialismen. U kunt vol vertrouwen uw bevindingen dicteren met behulp van het lexicon voor uw specialisme.
 • Ondersteunt encryptie van audio- en tekstbestanden
  Verzekert de vertrouwelijkheid van patiëntgegevens. Ook met de “cloud-versies” van de software.
 • De verborgen modus
  Verberg het dicteervenster en u kunt overal in het EPD-systeem dicteren, het is niet meer nodig om te schakelen tussen EPD-schermen en uw dicteervenster.
 • Sjablonen met spraakgestuurde velden
  U kunt het invullen van formulieren automatiseren met behulp van velden in een dicteersjabloon.
 • Regels voor medische opmaak
  Afkortingen worden voluit geschreven en het hoofdlettergebruik is conform de regels. Het dicteren van “Behandelplan” kan door Dragon Medical uitgeschreven worden als “Behandelplan”, “behandelplan” of “BHP”. U kiest het zelf.
 • Ondersteuning voor het gebruik van dicteermicrofoons van Nuance, Philips en Grundig
  Optimale werking door ondersteuning van Grundig en Philips dicteermicrofoons. U kiest zelf welke functies of spraakopdrachten u toewijst aan de knoppen op de handmicrofoon.
 • Maak persoonlijke opdrachten
  Versnel de werking van uw EPD of maak standaard teksten die u met één stemcommando kunt dicteren en laten uittypen. Met stemopdrachten kunt u veel sneller de gestandaardiseerde regels in uw verslag of EPD verwerken.

Verschillende oplossingen voor verschillende omgevingen

Dragon Medical One Cloud spraakherkenning

Artsen, huisartsen, en ook (gespecialiseerde) verpleegkundigen, arts-assistenten, therapeuten en andere zorgverleners kunnen efficiënt hun verslagen, conclusies en behandelplannen dicteren in Ms-Word of een patiëntendossier. Deze oplossing richt zich qua ontwerp en prijs speciaal op kleine praktijken en draagt bij aan een snelle acceptatie van het dicteren met spraakherkenning.

Deze versie kan zowel stand-alone (dus op uw eigen pc) gebruikt worden als ook draaien op een RDP (Microsoft remote desktop server).
Deze versie is voor enkele gebruikers direct beschikbaar als Box-product in onze webshop. Vanaf 5 gebruikers wordt deze versie geleverd als licentie en zijn er speciale opties voor.

Dragon Medical One is een SAAS (Software As A Service) oplossing. Het is een jaarlijks abonnement voor het gebruik van de spraakherkenning. U werkt altijd met de laatste versie. Dus geen extra kosten voor updates en upgrades. Geen onderhoud en geen extra hardware benodigd voor uw servers of extra krachtige pc’s of werkstations. Te gebruiken op een onbeperkt aantal werkstations. Installatie in 5 minuten.

Belangrijkste voordelen

 • U kunt sneller en nauwkeuriger dan ooit dicteren.
 • U bespaart een half uur of meer per dag.
 • U kunt meer tijd besteden aan uw patiënten.
 • U kunt bevindingen uitgebreider in uw eigen woorden dicteren.
 • Uw documenten zijn sneller klaar

Bestel hier uw Dragon Medical One abonnement

Dragon Medical One is een beveiligde spraakherkenningsoplossing in de cloud. Dragon Medical One kan in een medische omgeving binnen een paar minuten op vrijwel elk werkstation of elke pc/laptop worden geïnstalleerd . Ingewikkelde configuratie en beheerdersrechten zijn niet nodig.

Na installatie openen zorgverleners de spraakherkenning heel simpel via het menu Start van Windows, klikken op de plaats waar de ingesproken tekst moet verschijnen en beginnen te dicteren. Dit kan in elke medisch of niet-medische Windows-applicatie (bijvoorbeeld een EPD, Microsoft Outlook, Microsoft Word etc.).

De spraakherkenning kan desgewenst on-pemise worden gehost. De cloud-variant wordt gehost in een ultra beveiligd datacenter. Hierdoor is er geen belasting (of uitbreiding nodig) van het eigen serverpark en wordt de ICT-afdeling niet extra belast met het beheer en onderhoud van extra servers. De beschikbare management tools voorzien in de behoefte om overal en altijd direct inzage te hebben in management statistieken zoals aantal gebruikers, het gebruik per gebruiker, woordenlijsten en sneldictaten etc.

Er wordt per jaar en gebruiker betaald. Hierdoor zijn situaties met teveel ingekochte licenties niet meer aan de orde. U betaalt nooit meer dan er ook daadwerkelijk gebruikt wordt.

Belangrijkste functies

 • Dankzij workflowoptimalisatie gaat de productiviteit en efficiëntie omhoog.
 • Er is ondersteuning voor alle virtualisatieleveranciers, zoals Citrix, VMware en Windows Terminal Services (RDP).
 • Optionele managefuncties bieden analyses op het gebied van gebruik en adoptie via een on-line dashboard met gedetailleerde gebruiksstatistieken.

 

Voor meer informatie, advies of een demonstratie belt u met onze experts: 023 – 529 43 44