Met Dragon in het Nederlands dicteren op een Apple Mac

Nuance-Dragon-for-Mac-Nederlands

 

Aanvulling per 1 november 2018:

Nuance heeft besloten om de speciale versie voor de Apple Mac OSX niet meer te leveren. Er is nu geen speciale Mac-versie meer van de Dragon spraakherkenning. De enige oplossing is dus zoals onderstaand vermeld door Windows op uw Mac te installeren en dan de Windows versie Dragon te gebruiken. Kijk hier voor de verschillende Windows versies van Dragon


 

Wilt u met spraakherkenning dicteren op een Apple Mac, MacBook of iMac draaiend op Mac OSX besturingssysteem dan kunt u het volgende doen:

De eerste oplossing – Bootcamp:

Dragon NaturallySpeaking is al jaren een zeer betrouwbaar en hoogwaardig pakket voor spraakherkenning maar werkt enkel op het MS-Windows platform. U zult dus uw Mac-computer moeten voorzien van MS-Windows. De meeste nieuwe Apple pc’s of laptops kunnen gemakkelijk worden voorzien van MS-Windows en u kunt zelfs met het meegeleverde hulpprogramma van uw Apple “BootCamp” kiezen of u uw wil laten opstarten met MS-Windows of OS X. Lees hier meer over BootCamp.

 

Een tweede oplossing – Parallels:

Met Parallels Desktop voor Windows kunt u de Windows-versie van Dragon gebruiken op uw Apple Mac.

Parallels desktop logoParallels Desktop voor Mac biedt een snelle, eenvoudige en krachtige manier om Windows-apps te gebruiken op de Mac, zonder opnieuw op te hoeven starten. Makkelijk schakelen tussen Mac- en Windows-apps. Door de krachtige prestaties kunt u moeiteloos Windows-programma’s zoals Dragon en Microsoft Office gebruiken.

  • Draai Windows 10 en Windows applicaties op uw Mac – naast al uw Apple programma’s
  • Gemakkelijk overschakelen tussen Mac en pc-applicaties. De programma’s draaien naast elkaar in een eigen venster.
  • Windows 10 installeren – Door Windows 10 bij de installatie van Parallels aan te schaffen kunt u nog sneller aan de slag.
  • Installeer een van de gekozen Dragon versies onder Windows op uw Apple Mac.

Met Parallels Desktop voor Mac kunt u naadloos Windows-programma’s op de Mac draaien, zonder opnieuw opstarten. Het is de snelste manier om veeleisende grafische programma’s te draaien. Na de installatie van Parallels kunt u een versie van MS-Windows installeren en de Dragon Windows-versie.

U heeft geen extra MS-Office nodig.

Dragon biedt u de mogelijkheid om te dicteren in Dragonpad. Dit is een eigen versie van een tekstverwerkend programma. Door hierin te dicteren bespaart u de aanschaf van MS-Word onder MS-Windows. Uw gedicteerde teksten kunt u na dicteren overbrengen van Dragonpad onder Windows naar uw Apple omgeving (met knippen en plakken of door het bestand op te slaan op uw harddisk en weer te openen met uw Word versie onder Mac OS.

Maar een extra Office licentie voor Windows biedt u wel meer mogelijkheden.

Dicteert u toch liever direct in WordOffice 365 Home? Dan zult u ook MS-Office onder MS-Windows dienen te installeren. Microsoft biedt goede opties bij aanschaf van Office 365 Home om meerde licenties aan te schaffen die zowel voor OS X als op Windows gebruikt mogen worden.

Installeert u Office ook onder Windows dan geeft dit u ook gelijk de extra mogelijkheden van het besturen van de programma’s met de stem en volledige controle over de functies voor redigeren en spraak gestuurd bedienen van de vensters en en menu’s.

 

Heeft u meer vragen over het werken op een Apple Mac computer met Dragon?
Chat of bel met ons 023 – 529 43 44.