Microsoft lijft spraaktechnologiebedrijf Nuance in voor bijna 20 miljard dollar

Blog Microsoft lijft Nuance (bekend van de Dragon spraakherkenning) in voor bijna 2 miljard dollar

Op maandag 12 april is bekend geworden dat Microsoft en Nuance overeenstemming hebben bereikt over de aankoop van Nuance door Microsoft. Nuance is al jarenlang de pionier op het gebied van spraakherkenningsproducten. De bekendste toepassing van Nuance is wel de Dragon spraakherkenning.

Lees hier het originele bericht

Nuance en Microsoft samen door in de gezondheidsindustrie

Microsoft en Nuance zijn sinds 2019 al in samenwerking voor spraakherkenning gerelateerde producten in de gezondheidszorg. De overname is een voortzetting van deze samenwerking. Nuance biedt artsen en medici de mogelijkheid om middels spraakherkenning sneller en efficiënter verslagen te maken maken in bijvoorbeeld medisch dossier-systemen.

Microsoft wil de kennis en diensten van Nuance gebruiken om spraaktechnologie te integreren in meer van hun eigen producten zoals in Microsoft Cloud for Healthcare, dat sinds 2020 op de markt is. Een logische stap dus voor Microsoft om ook vie deze overname toegang te krijgen tot de contacten van Nuance. Met name in de gezondheidszorg waar Nuance een zeer groot aandeel heeft. In maar liefst 77 procent van alle Amerikaanse ziekenhuizen wordt een vorm van Dragon spraakherkenning gebruikt.

 

Ook voordelen voor andere Microsoft producten

Ook buiten de gezondheidszorg ziet Microsoft meerwaarde in de kennis op het gebied van spraakherkenning en kunstmatige intelligentie die Nuance in de loop der jaren heeft opgebouwd. Microsoft wil die kennis inzetten om hun producten zoals Azure, Teams en Dynamics 365 te verbeteren.

 

AVT Levert ook de Nuance Dragon Professional Individual v15 spraakherkenningssoftwareDe techniek van Nuance is al lang onder ons

Zonder het te weten hebben velen al kennis gemaakt met de technologie van Nuance. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van Apple’s spraakassistent Siri. De spraaktechnologie van Nuance wordt gebruikt voor het omzetten van de commando’s die aan Siri worden gegeven. De omgezette spraak wordt als tekst doorgegeven aan de algoritmen die de tekst kunnen interpreteren en omzetten in de gewenste acties.  De functie op de iPhone en iPad om spraak direct om te zetten naar tekst wordt ook al jaren lang door Nuance verzorgd. En natuurlijk is de bekende Dragon NaturallySpeaking (nu bekend als Dragon Professional) in gebruik bij heel wat jaren in gebruik Nederlandse bedrijven, particulieren, ziekenhuizen enz.

 

Het is nog niet helemaal zo ver.

De raad van bestuur van Microsoft en Nuance hebben unaniem voor de overname gestemd. Aan het einde van het jaar moet de overname afgerond zijn. Voor die tijd zijn er nog stappen te nemen, zoals de goedkeuring door de aandeelhouders van Nuance en overheidsinstanties.

 

Wat zal de toekomst ons brengen?

Hoe zal het gaan met de Nuance producten (Dragon Professional, Dragon Anywhere, Dragon Medical One) in Nederland? We kunnen daar helaas niet veel van zeggen. Onze schatting is dat het extra geld dat Microsoft kan uitgeven om de technieken verder te verbeteren een voordeel zal zijn voor het verder ontwikkelen van de mogelijkheden van de Dragon producten. Wellicht dat we dan ook verzekerd zijn van nieuwe updates van de producten voor het relatief kleine Nederlandse taalgebied.

 

Zelf aan de slag met Dragon voor Windows?

Denkt u er over om zelf of in uw organisatie gebruik te maken van een Dragon (Cloud-gebaseerde) spraakherkenningsoplossing en bent u benieuwd hoe het werken met spraakherkenning voor u extra tijdswinst kan opleveren? Al meer dan 35 jaar is AVT dé expert op het gebied van de Dragon spraakherkenning. Samen met u doen we graag een pilot zodat u zelf kunt ervaren hoe goed de spraakherkenning voor u werkt.

Bel met AVT voor vrijblijvend advies: +31 (0)23 – 529 43 44.