Kan ik Dragon spraakherkenning ook gebruiken op mijn Apple Mac?

Al een aantal jaren heeft AVT Dragon voor Mac in het assortiment echter dat is enkel voor het dicteren van Engelse, Duitse of Franse teksten. Er is helaas geen Nederlandse versie van Dragon for Mac ontwikkeld. En deze zal er ook niet komen volgens de fabrikant.

Wilt u in het Nederlands dicteren op een Apple Mac, MacBook of iMac draaiend op Mac OS X besturingssysteem dan kunt u het volgende doen:

 

De eerste oplossing – Bootcamp:

Dragon NaturallySpeaking is al jaren een zeer betrouwbaar en hoogwaardig pakket voor spraakherkenning maar werkt enkel op het MS-Windows platform. U zult dus uw Mac-computer moeten voorzien van MS-Windows. De meeste nieuwe Apple pc’s of laptops kunnen gemakkelijk worden voorzien van MS-Windows en u kunt zelfs met het meegeleverde hulpprogramma van uw Apple “BootCamp” kiezen of u uw wil laten opstarten met MS-Windows of OS X. Lees hier meer over BootCamp.

 

Een tweede oplossing – Parallels:

Met Parallels Desktop voor Windows kunt u de Windows-versie van Dragon gebruiken op uw Apple Mac.

Parallels Desktop voor Mac biedt een snelle, eenvoudige en krachtige manier om Windows-apps te gebruiken op de Mac, zonder opnieuw op te hoeven starten. Makkelijk schakelen tussen Mac- en Windows-apps. Door de krachtige prestaties kunt u moeiteloos Windows-programma’s zoals Dragon en Microsoft Office gebruiken.

 • Draai Windows 10 en Windows applicaties op uw Mac – naast al uw Apple programma’s
 • Gemakkelijk overschakelen tussen Mac en pc-applicaties. De programma’s draaien naast elkaar in een eigen venster.
 • Windows 10 installeren – Door Windows 10 bij de installatie van Parallels aan te schaffen kunt u nog sneller aan de slag.
 • Installeer de Dragon Professional Individual 14 onder Windows op uw Apple Mac.

Met Parallels Desktop voor Mac kunt u naadloos Windows-programma’s op de Mac draaien, zonder opnieuw opstarten. Het is de snelste manier om veeleisende grafische programma’s te draaien. Na de installatie van Parallels kunt u een versie van MS-Windows installeren en de Dragon Windows-versie.

Parallels desktop logo
Met Parallels Desktop voor Windows kunt u de Windows-versie van Dragon gebruiken op uw Apple Mac.
Office 365 Home
Office 365 Home geeft u Microsoft Office voor zowel uw Windows- als uw Mac-pc

U heeft geen extra MS-Office nodig.

Dragon biedt u de mogelijkheid om te dicteren in Dragonpad. Dit is een eigen versie van een tekstverwerkend programma. Door hierin te dicteren bespaart u de aanschaf van MS-Word onder MS-Windows. Uw gedicteerde teksten kunt u na dicteren overbrengen van Dragonpad onder Windows naar uw Apple omgeving (met knippen en plakken of door het bestand op te slaan op uw harddisk en weer te openen met uw Word versie onder Mac OS.

Maar een extra Office licentie voor Windows biedt u wel meer mogelijkheden.

Dicteert u toch liever direct in Word? Dan zult u ook MS-Office onder MS-Windows dienen te installeren. Microsoft biedt goede opties bij aanschaf van Office 365 Home om meerde licenties aan te schaffen die zowel voor OS X als op Windows gebruikt mogen worden.

Installeert u Office ook onder Windows dan geeft dit u ook gelijk de extra mogelijkheden van het besturen van de programma’s met de stem en volledige controle over de functies voor redigeren en spraak gestuurd bedienen van de vensters en en menu’s.

Heeft u meer vragen over het werken op een Apple Mac computer met Dragon?
Chat of bel met ons 023 – 529 43 44.


Dit zeggen onze klanten:

Powered by Trustpilot

Op basis van bijna 300 beoordelingen scoren wij gemiddeld een 9,1 op Trustpilot.com! Een greep uit de beoordelingen gemaakt door onze tevreden klanten leest u hier.

Alle Trustpilot reviews
 • Zeer nuttige online opleiding. Naast het aanpassen van een aantal instellingen, werd aan de hand van enkele oefeningen de software toegelicht. Op deze manier kan je toch sneller en efficiënter aan de slag gaan.

  De heer Alain Thijs

  ★★★★★
 • Bij het installeren en in gebruik nemen van Dragon had ik wat opstartproblemen. Ik ben met alle geduld telefonisch en via de computer op afstand geholpen. Dragon werkt nu naar tevredenheid. ik werk nu moeiteloos hele documenten uit […]

  Marie Louise

  ★★★★★
 • Bij AVT is het mogelijk om de Dragon spraakherkenning uit te proberen voordat je veel geld aan de software uitgeeft. Het downloaden gaat heel makkelijk en alles verliep verder soepel

  PO

  ★★★★
 • Programma spraakherkenning werkt uitstekend. Perfecte service na verkoop.

  De heer dokter KAREL GHESQUIERE

  ★★★★
 • Ik ben tevreden over de dienstverlening

  De heer Peter Loonen

  ★★★★★
 • Op vragen werd snel gereageerd. Bestelde was volgende dag in huis. Zorg besteed aan mee geleverde info.

  Heer Klaver

  ★★★★★

Wij werken o.a. met